Je eerste vibrator?

Het kopen van je eerste vibrator hoeft helaas niet altijd een fantastische ervaring te zijn. Je moet leren wat jij leuk en lekker vindt. Maar hoe doe je dat? 

 

Om te beginnen zijn er heel veel soorten vibrators! Zelfs als je online koopt, is het normaal dat je je enigszins overweldigd voelt door alle keuzes, soorten, merken en modellen van verschillende vibrators en seksspeeltjes. In tegenstelling tot het kopen van een spijkerbroek (al hoofdpijn, IMO), kun je niet zomaar een vibrator retourneren als deze minder is dan je had gehoopt. Maar met de juiste achtergrondkennis en opleiding kun je gericht zoeken, wat de stress en angst bij het kopen van je eerste vibe aanzienlijk kan verminderen. 

 

Begin met jezelf veel vragen te stellen over hoe je het gaat gebruiken: Gebruik je een vibrator alleen in bed? Wil je de mogelijkheid hebben om hem onder de douche of in bad te gebruiken? Als dat het geval is, moet je iets waterdicht, douchevriendelijk en draadloos vinden. Ben je van plan het alleen solo te gebruiken, of wil je ook iets dat je met een partner kunt gebruiken?

 

Bekijk de beschrijvingen en bekijk de kenmerken van je nieuwe speeltje:

- De materialen. Van welk materiaal is het gemaakt? Lichaamsveilig is het beste, wat van alles kan zijn van medische kwaliteit, lichaamsveilige siliconen, glas, roestvrij staal, enz.

- Is hij waterdicht?

- Hoeveel verschillende snelheden of trillingspatronen heeft het?

- Beoordelingen. Omdat iedereen een andere ervaring heeft met vibrators, kan het doorzoeken van de beoordelingen van hoe het voor andere gebruikers is gelukt een lange weg afleggen om te beslissen of iets de moeite waard is om te krijgen.

- Is hij oplaadbaar? Oplaadbaar speelgoed kost meestal meer dan speelgoed dat op batterijen werkt, maar het is veel beter voor het milieu, om nog maar te zwijgen van uw portemonnee.

 

Veel mensen die voor het eerst shoppen voor een vibrator vragen om de 'beste' vibrator. Maar 'beste' is zo'n subjectieve term, dat wat het beste is voor iedereen, misschien helemaal niet goed voor je is. Dit komt omdat onze seksuele reacties niet precies hetzelfde zijn; iedereen wil misschien iets anders. Sommigen willen vaginale insertie (in feite denken sommigen dat dit de belangrijkste manier is om te masturberen, omdat het geslachtsgemeenschap nabootst; maar geslachtsgemeenschap is niet de belangrijkste manier vrouwen orgasme! 

 

Als je eenmaal je nieuwe speelgoed thuis hebt ontvangen (binnen 24 uur als je bij ons op elkser.nl besteld), dan is het een goed idee om erachter te komen waar en hoe de bedieningselementen werken voordat je begint. Het is meestal voldoende om de eerste paar pagina's van de instructiehandleiding te lezen (mijn persoonlijke ervaring met uitpakken en bekijken van honderden seksspeeltjes - het is echt niet nodig om de hele gebruiksaanwijzing van voor tot achter te lezen).  

 

Het kan handig zijn voor beginners om te beginnen met een kleinere, vingertop vibrator (bijvoorbeeld deze: https://www.elsker.nl/digit-vinger-vibrator/6793), omdat het de meest organische overgang kan voelen van niet-speelgoed-geassisteerde masturbatie naar het toevoegen van een vibrator. Dit speeltje glijdt over je vinger, als een verlengstuk van je eigen aanraking, maar dan beter. Het is klein en relatief onopvallend, waterdicht, oplaadbaar en gemaakt van siliconen, met 10 standjes.

 

Een andere optie is een kleurrijke, opvallende en leuke PMV. Zie zijn oplaadbaar, gemaakt van siliconen en waterdicht. Dit is een geweldige eerste ervaring voor beginners. De Dolphin vibraor (https://www.elsker.nl/copy-dolphin-vibrator/7418) is bijvoorbeeld een dubbele vibrator met maar liefst 3 motoren, 12 rotatiestanden en 13 vibratiestanden. Het prikkelt al je zintuigen met zijn looks en kunnen. Daarnaast kun je de vibraties en rotaties ook apart van elkaar uitschakelen en bedienen. 

 

Als je een speeltje wilt dat klein en super schattig is, dan is de nieuwe Satisfyer "Sweet Sensation” -spinnator waarschijnlijk het schattigste speeltje dat ik de afgelopen maanden heb gezien. Dit speeltje heeft de vorm van een ijshoorntje en draait rond, en kan, in combinatie met glijmiddel op waterbasis, een totaal nieuw gevoel geven bij clitorisbeesten. Check ‘m hier out: https://www.elsker.nl/satisfyer-layons-sweet-sensation/6578

 

Wordt vervolgd, want er zijn nog veel meer types ;)

 

 

 

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.