Wat is plezierpijn?

Plezierpijn, ook bekend als algolagnia, is het verlangen om pijn te veroorzaken of te ontvangen. De ervaring van plezierpijn wordt vaak beleefd in de BDSM in een partner of rollenspel . Een van de partners neemt de dominante actieve kant en veroorzaakt de pijn, terwijl de andere in een onderdanige passieve rol valt en de pijn ontvangt. De respectievelijke rollen, limieten en randvoorwaarden van het spel worden vooraf bepaald tussen beide partners.

De soorten plezierpijn

Iedereen voelt pijn anders. Dit varieert ook naargelang de regio van het lichaam. Mensen die pijn voelen, ervaren pijn ook buiten wellustige scenario's met een partner als zeer onaangenaam. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee groepen, de mensen die plezierpijn kunnen voelen.

Type A: Mensen kunnen de veroorzaakte pijn omzetten in een plezierige ervaring in een seksuele context. Endorfines spelen hierin een cruciale rol. Deze worden steeds meer verdeeld en stellen het lichaam in staat om pijn anders te ervaren. Dit kan leiden tot extatische en bedwelmende toestanden van de persoon.

Type B: de mensen die het idee vinden dat zichzelf stimuleert om overgeleverd te zijn aan de partner die hen de pijn bezorgt. Hier staat het erotische scenario van onderwerping en macht op de voorgrond, omdat de pijn van deze groep door mensen als minder plezierig wordt ervaren.

De opgewekte pijn

In de groep van pijnliefhebbers neemt in de meeste gevallen het pijngevoel af met toenemende intensiteit van het spel. Zwepen, peddels, zwepen, ijsblokjes, maar ook was worden meestal gebruikt om plezierpijn te veroorzaken. De keuze wordt overgelaten aan persoonlijke verbeeldingskracht. Beperkingen maken ook deel uit van het erotische scenario en vergroten het gevoel en het gevoel van plezierpijn.

Een BDSM-accessoire zachtjes aaien, raakt in het begin de huid, zodat de onderdanige partner aan het gevoel went. Zachte slagen worden intenser tijdens de sessie en het actieve deel stimuleert meer en meer met gecontroleerde herhaalde slagen. Deze worden meestal keer op keer naar dezelfde positie gedistribueerd. In het beste geval is het gebied enigszins verdoofd en is het minder pijnlijk als de klappen intenser worden. De resulterende stimulus neemt toe met de passieve partner en de toenemende extase vermindert ook steeds meer de drempel van pijnsensaties.

De opbouwfase is belangrijk zodat de pijndrempel niet plotseling weer omhoog gaat en de anders tintelende plezierpijn als ongemakkelijk wordt ervaren.

Belangrijk: vertrouwen in de partner is het allerbelangrijkste: aan de ene kant kan de onderdanige partner zich beter laten vallen, wat ook zijn pijngevoel beïnvloedt. Aan de andere kant kennen beiden elkaar idealiter goed genoeg om het plezier van pijn door non-verbale reacties te kunnen lezen zonder dat de spelsituatie eronder lijdt. De dagelijkse vorm is ook bepalend voor het plezier van de pijn.

Het pijngeheugen

Plezierpijn kan gedeeltelijk worden geconditioneerd. Mensen hebben een pijngeheugen dat acute pijn vergelijkt met eerdere pijnervaringen en het vervolgens evalueert. Zoals bij alle levenservaringen, absorbeert ons geheugen voortdurend nieuwe indrukken, slaat ze op, verbindt ze in het zenuwcentrum en gebruikt de nieuwe informatie als basis voor vergelijking voor aankomende indrukken.

De conditionering van de pijn werkt volgens dit principe. De pijn wordt tijdens verschillende sessies constant intenser. Bovendien koppelt de onderdanige partner het pijnscenario steeds meer aan het plezierige rollenspel. De pijn wordt anders verwerkt en anders ervaren, zowel fysiek als psychologisch.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Verwante artikelen
6% korting
Lange leren zweep Lange leren zweep
Inhoud 1
€ 21,49 * € 22,95 *
✓ Zachte strengen
✓ Duurzaam materiaal
✓ Met handige ring

direct leverbaar

5% korting
Zwarte gevlochten zweep Zwarte gevlochten zweep
Inhoud 1
€ 59,95 * € 62,95 *
✓ Gevlochten zweep
✓ Hoogwaardig suède leer
✓ Verstevigde handgreep

direct leverbaar

Wilde Zomer korting
Kleine tickler - zwart Kleine tickler - zwart
Inhoud 1
€ 7,95 *
✓ Kleine kietelaar
✓ Heerlijk zacht
✓ Met echte kalkoen veer

direct leverbaar

3% korting
Zwarte Leren Paddle - Bitch Zwarte Leren Paddle - Bitch
Inhoud 1
€ 17,49 * € 17,95 *
✓ Sterke paddle
✓ Kinky look
✓ Laat Bitch afdruk achter

Tijdelijk niet leverbaar